A Gyulai Vasipari Kft. alapításának 60. évfordulója alkalmából ünnepi találkozót rendeztek ma a cég Dobozi úti telephelyén. A ceremónián részt vett Ficzere Ferenc, a kft. ügyvezető igazgatója, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Gajda Róbert országgyűlési képviselő, Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a kft. jelenlegi tulajdonosai, valamint Irházi Lajos és Dudás István, a cég egykori vezetői. Az ünnepség előtt a delegáció bejárta a hat évtizede működő üzemet, az öntödét, megtekintette a kandallógyártás folyamatát, a forgácsolóműhelyt és az öntvénykészraktárat.

Az ünnepi találkozón Ficzere Ferenc köszöntötte a jelenlévőket.

– Az elmúlt órában megpróbáltuk bemutatni a céget, amely hatvanéves ugyan, de azért elég fiatalos. A cég jelenleg 60 főt foglalkoztat folyamatosan, de nagyobb megrendelésekkor még többen dolgoznak itt. Vannak fiatal munkatársaink, és foglalkoztatunk tanulókat is. Az előbb nem egy felsepert üzemcsarnokot mutattunk be, mert nálunk forgács van, folyik a munka. Viszont láttunk egy világszínvonalú lézervágási technológiát. Az elmúlt évtizedek távlatából, és a mai állapotunkat látva elmondhatom: van múltunk, jelenünk és jövőnk is. Kollegáink holnap is jönni fognak, munkatársaink azért dolgoztak, hogy jövőben is legyen mit tennünk – mondta Ficzere Ferenc.

Gajda Róbert az ünneplésen elmondta, nagyon tanulságos volt számára a látogatás, hiszen ma egy új gyulai értékkel szembesült. Megismerhette és megtapasztalhatta, hogy a gyulai és környékbeli emberek tehetségéből, szorgalmából és kitartásából olyan termékeket tudnak előállítani, amelyek városunknak, Békés megyének a jó hírnevét elviszik Európa különböző pontjaira, Németországba, Svédországba és Svájcba is.

Dr. Görgényi Ernő megköszönte az élményt, amit az üzem megtekintése során kapott.

– Egy olyan világban élünk, ahol első sorban a közéleti személyiségekről, a művészekről szólnak a hírek, és sajnos elsikkadnak azok az értékteremtő szervezetek és emberek, akik a gazdaságban alkotnak jelentőset. Minden túlzás és pátosz nélkül elmondhatom, itt most egy nagy alkotást láthattunk. Ha szétnézünk a városban, sorra bezárt gyárakat pillanthatunk meg, ugyanakkor vannak Gyulán olyan tradicionális vállalatok is, amelyek élnek és virulnak. A tehetségen, a szorgalmon és a kitartáson kívül óriási jelentősége van annak is, hogy kik vezetik a céget. Ha úgy állnak hozzá az ügyhöz, mint a Gyulai Húskombinát esetében, akkor láthatjuk, mi a vége, hogy ha úgy állnak hozzá, mint a Gyulai Vasipari Kft. estében, akkor a hatvanadik évfordulót egy prosperáló cég székhelyén lehet ünnepelni. Általában minden vállalkozásnak a sikere valamennyiünk sikere. Ha erősek a gyulai vállalkozások, akkor erős a város – mondta a gyulai polgármester, majd felajánlotta a cégvezetésnek a gyulai városvezetés partnerségét, példaként említve a gyulai Lovász Forgácsoló Kft. bővítésében való segítséget.

Dr. Görgényi Ernő a hatvanadik évforduló alkalmából emléklapot és egy ezüst Erkel-emlékérmet adott át a Gyulai Vasipari Kft. ügyvezetőjének. Az elmúlt hat évtized emlékére fotókiállítás nyílt az ebédlőben, a tulajdonosok pedig fát ültettek az intézmény területén.

————–
Forrás: Gyulai Hírlap

Kategória: Vasipari